Magia kształtów i kolorów, czyli słów kilka o ziołach i przyprawach
Opracowała: mgr Magdalena Matyja Tak właśnie. Niestety, często zapominamy, że przyprawy i zioła są jednym z podstawowych składników Naszych potraw. Od wieków są wykorzystywane w…
Opracowała: mgr Magdalena Matyja Tak właśnie. Niestety, często zapominamy, że przyprawy i zioła są jednym z podstawowych składników Naszych potraw. Od wieków są wykorzystywane w…
Prawidłowo zbilansowana dieta jest podstawą, na której powinien opierać się dobry program treningowy. Badania potwierdzają, że u osób, które nie spożywają odpowiedniej ilości energii i…
Używając słowa cukier większość z nas ma na myśli białą, krystaliczną, sproszkowaną substancję znajdującą się w cukierniczce. Nic bardziej mylnego… Pod hasłem cukier kryje się…
Opracowała: mgr Karolina Bertrandt Przełom marca i kwietnia to czas przesilenia wiosennego – pory, w której zima ustępuje wiośnie. Dla organizmu człowieka niesie to konsekwencje…
Opracowała: Magdalena Matyja Już za parę dni każdy z Nas będzie miał przyjemność z tym niewielkim, ale jak smacznym pokarmem. A mowa tu o jajku,…
Opracowała mgr inż. Patrycja Urbańska Niebieskie strefy to regiony na świecie, gdzie ludzie cieszą się wyjątkowym zdrowiem i bardzo długim życiem. W toku licznych badań,…
Opracowała: Kamila Jaślar, studentka Dietetyki W dzisiejszych czasach coraz większą uwagę przywiązuje się do zdrowego stylu życia i świadomego odżywiania. Piwo bezalkoholowe staje się coraz…
Opracowała: Kamila Jaślar, studentka dietetyki W obliczu współczesnych wyzwań i nieustannego stresu, poszukiwanie ukojenia staje się priorytetem dla wielu z nas. Dla niektórych oaza spokoju…
Opracowała: Kamila Jaślar, studentka dietetyki Afrykańskie mango, znane również jako Irvingia gabonensis, stało się jednym z najnowszych odkryć w dziedzinie suplementów diety wspomagających utratę wagi.…
Opracowała: Magdalena Matyja Słyszymy jogurt, kefir i od razu każdy z Nas powie „nabiał”. Oczywiście, zgadza się, ale to nie koniec. Kolejna rzecz. Są to…